Haber Detayı
15 Haziran 2020 - Pazartesi 23:17 Bu haber 930 kez okundu
 
AK Parti Seyhan İlçe Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Şule Özülkü, Meclis Konuşmasında Açıklamalar Yapıyor
Sayın Başkan, meclis üyesi arkadaşlarım, kıymetli basın mensupları ve değerli Seyhanlı hemşehrilerim. Sözlerime başlamadan önce pandemi sürecinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyor, hastalıkla mücadele eden kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.
Yaşam Haberi


ADANA - AK Parti Seyhan İlçe Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Şule Özülkü, Haziran ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmasında gündemi değerlendirdi...
 
2019 yılı Mali bütçe ile ilgili yapılan kısmi denetlemeler sırasında gördüğüm sorunları, aksaklıkları ve usulsüzlük kokan çeşitli hususları sizlerin dikkatine sunmak istiyorum. Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Sizlerle paylaşacağım hususlar kesinlikle Sayın Başkanı, başkan yardımcılarını, müdürleri veya diğer yetkilileri zor durumda bırakmak için değil, belediyenin işleyişini düzeltmek ve sizlerinde gözlerinden kaçtığını düşündüğüm hususlarda dikkatinizi çekmektir. Nihai olarak eminim ki burada herkesin temel amacı Adanamıza, Seyhanımıza ve burada yaşayan hemşehrilerimize hizmet etmek. Ve yine eminim ki Sayın Başkan paylaşacağımız hususlarda gerekli denetimleri yapacak ve ilgili kişilerden mutlaka hesap soracaktır. Aksi halde bu hususlarda kanun önünde Seyhanlıların hakkını arayacağımızın altını çizmek istiyorum. Hiç kimse bizlere emanet edilen kamu imkan ve olanaklarını, halkın parasını, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kendi dilediği istikamette birilerine peşkeş çekemez, istediği gibi harcayamaz. Buna izin vermeyeceğiz.
Sayın Başkan şayet ilgili hususlarda gereğini yapmazsanız ki ;tekraren ifade ediyorum gereğini yapacağınızdan şüphem yok, bizlerin ve toplumun nezdinde çok büyük prim kazanırsınız aksi halde ise haksızlıklar karşısında sessiz kalmayacağımın bilinmesini istiyorum.
Konuşmam içerisinde şu anda toplantımızın kamuoyuna açık olması sebebiyle şirket isimlerini şimdilik zikretmeden sadece aksaklıkları dile getireceğim. Sayın Başkan’ın bu hususta ortaya koyacağı tavır ve yaptırımlar yeterli gelmezse müteakip toplantılarda ilgili şirket isimlerini de paylaşmaktan imtina etmeyeceğimi belirtmek istiyorum.
 
Şimdi müsaadenizle notlarıma geçmek istiyorum. İlk olarak Temizlik işleri Müdürlüğü; Temizlik işleri müdürlüğü bir önceki yıla göre yaklaşık 20 milyon Türk Lirası daha fazla harcama yapmıştır. Örneğin; bir önceki yıl işçilik ve araç kiralama dahil şekilde 3 milyon Türk Lirası’na yapılan temizlik ihalesi 2019 yılı için daha düşük araç sayısı olduğu ve personelsiz şekilde yapıldığı halde yaklaşık 4 milyon 500 bin Türk Lirasına yapılmıştır. Üstelik ilgili ihaleye dair 21 farklı itiraz dilekçesi olmasına rağmen hiçbirisi dikkate alınmamıştır. 
 
Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün hemen hemen tüm ihalelerine iştirak eden iki firma bulunmaktadır. İşin garip tarafı bir iş kadını ve ticaret hayatına çok hakim birisi olarak söylüyorum aynı firmaların birbirinden bağımsız onlarca konuda uzmanlığının olmasının realist hiçbir tarafı olamaz. Bu firmaların aldığı birbirinden farklı başlıklarda olan ihalelerin hemen hemen tamamında da muvazaalı işlem mevcuttur. İlgili hususlar denetim raporumuzda mevcuttur.
İkinci olarak Spor İşleri Müdürlüğü; okullara malzeme dağıtımı işi ilgili ihaleyi alan firmaya ödenen tutarın çok yüksek olduğu yaptığımız piyasa araştırması sonucu ortaya çıkmıştır.
 
Müdürlük Seyhan’da bulunan amatör spor kulüplerine ortalama 3 biner Türk Lirası yardım yaparken Seyhan Belediyesi Spor Kulübü’ne dikkatinizi çekerim tam olarak 2 milyon 100 bin Türk Lirası kaynak aktarılmıştır. Belediyenin kendi spor kulübüne diğer kulüplerden daha fazla para aktarması normal diyebiliriz ancak diğer kulüplere 3 bin lira layık görülürken üstelik bütçede kullanılmayan 9 milyonun üzerinde para varken Seyhan Belediyesi Spor Kulübüne 2 milyonun üzerinde para aktarılması kulüp kasasının örtülü ödenek gibi kullanılması için midir? Değilse bütçede para olmasına rağmen zor şartlarda ayakta kalmaya çalışan amatör spor kulüpleri ile Seyhan Belediyesi spor kulüpleri arasındaki yardım makası neden bu kadar büyüktür.
 
 
Emlak İstimlak Müdürlüğü; bu müdürlükte de özelikle 3 firmanın ortalamada açılan her ihaleye talip olduğunu müşahede etmekteyiz. Söz konusu tüm ihalelerin muvazaalı olduğu açıktır. Bu 3 firmaya da verilen ihalelerin normal bedelin çok üstünde olduğu yaptığımız piyasa araştırması neticesinde sabittir. Sayın Başkan isterse bu rakamları kendisiyle ve kamuoyuyla paylaşmaktan imtina etmeyeceğimizi özellikle belirtmek isterim.
 
Üçüncü dikkat çekeceğim nokta Bilgi İşlem Müdürlüğü’dür. Açık ve net ifade etmem gerekiyor ki; Bilgi İşlem Müdürlüğünün yaptığı tüm ihale ve uygulamalar şüphelidir. Kendimde sahip olduğum işletmeler gereği aynı ve benzer hususlarda mal ve hizmet temin eden birisi olarak yapılan tüm alımların piyasa bedellerinin çok üstünde fahiş bedellerle yapıldığını ifade etmek istiyorum. Şayet sayın Başkan bu hususlarda meclis üyelerini muhatap alırda kamu yararı adına yardım talep ederse Adanamız ve Seyhanımız adına yardımcı olmaktan gurur duyarız. Söz konusu ihaleler konusunda yine kamuoyuna açık bir noktada konuşmamız hasebiyle şimdilik firma ve ihale bedelleri hususunda umuma açık ifadeler kullanmamayı uygun görüyorum. Ancak sözkonusu kalemlerin düzeltilmemesi halinde tamamını kamuoyuna açıklama hakkımın saklı olduğunun bilinmesini isterim.
 
Sıradaki başlığımız Park Bahçeler Müdürlüğü; bu müdürlük öngörülen bütçeyi aşmış olan müdürlüklerden birisi… İlgili müdürlük ne büyük tesadüftür ki; konuşmamın başında ilk olarak değindiğim temizlik işleri müdürlüğünün muvazaalı işlemleri ile hemhal olan çoklu uzmanlığa sahip firmaları ile iş yapmış olan diğer bir müdürlüğümüz. Bununla beraber müdürlüğün yaptığı tüm ihaleler bir iş insanı olarak yaptığım araştırmalar neticesinde gördüğüm üzere piyasa değerinin çok çok üzerinde verilmiş durumda. Denetim raporunda mevcut olmakla birlikte şayet Sayın Başkan talep ederse ilgili ihalelerin sonuç rakamları ve topladığım, toplayacağım tekliflerle birlikte ilgili rakamları şahsıyla birlikte kamuoyuyla da paylaşabileceğimin bilinmesini isterim.
 
Şimdi Park Bahçeler Müdürlüğü’ne değineceğim… Tahmin edilen bütçenin yaklaşık 13 milyon Türk lirası üzerinde harcama yapan müdürlük, temizlik işleri ve bilgi işlem müdürlüğü gibi aynı firmalara ihale vermiş durumda. Aynı şahsa ait 3 farklı firma birçok ihaleye girmiş durumda. Tek tek verilen ihalelerden bahsederek konuyu uzatmak istemiyorum ancak başta belirttiğim gibi yeri ve zamanı geldiğinde ihale bedellerini, şirket ve sahiplerinin ismini açıklamaktan imtina etmeyeceğimi belirtmek istiyorum. Ayrıca; Seyhan Belediyesi bünyesinde bulunan mesken, park içindeki büfeler, taksi durakları gibi noktaların belirli kişilere emsal değerinin çok altında verildiği ve belediyemizin zarara uğratıldığı zabıtlarımız altındadır. Şayet Sayın Başkan beklediğimiz üzere konuya müdahil olmazsa diğer hususlarda söylediğim gibi detayları kamuoyuna açıklamaktan imtina etmeyeceğimin bilinmesini isterim. 
 
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü; sözkonusu müdürlükte teamüllerin dışına çıkarak birçok işlem ve ihale yapmıştır. İlgili tespitlerimiz denetim raporunda yer almakla birlikte detayları paylaşmak gerekirse; müdürlük 4734 sayılı ihaleler kanuna aykırı şekilde birçok muvazaalı işlem yapmıştır. Bu işlemlerin sayın başkan tarafından incelenip düzenlenmemesi durumunda kanun nezdinde işlem başlatacağımızın bilinmesini isterim. 
 
Son iki müdürlüğe değinmeden önce Basın Yayın Müdürlüğüne değinmek istiyorum. Sayın Başkanın Basın yatın müdürlüğünün ve ilgili müdürün arkasında nasıl duracağını çok merak ediyorum. Şayet bu konuşmadan sonra sayın başkan halen ilgili müdürün arkasında durur ve görevde tutarsa kanun nezdinde tüm haklarımızı arayacağımızı, şahıs hakkında Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları çerçevesinde tüm suç duyurularını ilgili savcılıklar nezdinde yapacağımı açıkça ifade etmek istiyorum. Açılan ihalede tahmini bedelin 4’de 1’i oranında teklif gelmesi tam bir fecaattir. Ve ihalenin iptali ise ayrı bir fecaat. Sayın Başkan ilgili müdürü belediye bünyesinde bu dakikadan itibaren asla istihdam etmemelidir. Kendisinin hak-hukuk anlayışına güvenmekle birlikte şayet bu şahsı malum görevde tutarsa şüphelerin hep kendi şahsının üzerinde olacağını ve bu işin peşini bırakmayacağımızı bilmesini isterim.
 
Sizleri çok fazla meşgul ettiğimin farkındayım. Benzer hususlar, Çevre Koruma Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü ve özellikle de Fen İşleri Müdürlüklerinde mevcuttur. Tüm muvazaalı işlemleri belgeleri ve delilleriyle meclisimizle ve aynı anda kamuoyuyla, basın mensupları ile paylaşmaya hazırım. Belge ve bilgilerle beraber!
 
Belediyenin bütçesinin doğru kullanılmadığı, torpilli insanlar lehinde suiistimale uğratıldığı, kanunlar nezdinde suç unsurları oluşturulduğu açık ve nettir. Konuyu uzatmamak adına birçok müdürlüğe bilgim ve haznem dahilinde olmasına rağmen değinmediğimi belirtmek istiyorum.
 
Konuşmamın başında belirttiğim üzere; Sayın Başkanın bu hususlarda gerekini yapacağından en ufak şüphem olmadığını tekraren ifade etmek ve kanuni haklarımızın saklı olduğunu hatırlatmak istiyorum. Hazirunu saygıyla selamlıyorum.
Kaynak: Editör:
 
Etiketler: AK, Parti, Seyhan, İlçe, Belediyesi, ve, Büyükşehir, Belediyesi, Meclis, Üyesi, Şule, Özülkü,, Meclis, Konuşmasında, Açıklamalar, Yapıyor,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler 1
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
TÜRKİYE'Yİ YÖNETECEK CUMHURBAŞKANI KİM OLMALI
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
81
68
1
3
26
30
2
Fenerbahçe
79
79
1
4
25
30
3
Trabzonspor
49
51
11
4
15
30
4
Beşiktaş
46
40
12
4
14
30
5
Kasımpasa
43
53
11
7
12
30
6
Başakşehir
42
38
12
6
12
30
7
Rizespor
42
36
12
6
12
30
8
Antalyaspor
41
35
9
11
10
30
9
A.Demirspor
39
46
9
12
9
30
10
Alanyaspor
39
38
9
12
9
30
11
Sivasspor
38
36
10
11
9
30
12
Kayserispor
36
36
11
9
10
30
13
Samsunspor
36
35
14
6
10
30
14
Ankaragücü
33
36
11
12
7
30
15
Hatayspor
33
36
11
12
7
30
16
Konyaspor
33
31
11
12
7
30
17
Gaziantep FK
31
34
15
7
8
30
18
Karagümrük
30
34
14
9
7
30
19
Pendikspor
29
34
15
8
7
30
20
İstanbulspor
13
22
20
7
3
30
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Modül 2
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.
Modül 3
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.
Haber Yazılımı