




|
||
| Danıştay, polisin olduğu olaylarda cep telefonuyla video çekilmesinin engellenmesine dair genelgeyi durdurdu | ||
| Danıştay 10. Dairesi, polisin olduğu olaylarda halkın cep telefonuyla video çekmesinin engellenmesine dair emniyet genelgesinin yürütmesini oybirliğiyle durdurdu. Kararda, söz konusu genelgenin haberleşme hürriyeti ile basın hürriyetini kısıtlayıcı nitelikte olduğu belirtildi. Temel hak ve hürriyetlerin yalnızca kanunla sınırlandırılabileceği vurgulandı. | ||
| Asayiş Haberi | ||
![]() |
||
Geçtiğimiz aylarda Emniyet Genel Müdürlüğü, özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğini öne sürerek protestolarda ses ve görüntü alınmasını engelleyen genelge yayımladı. SES VE GÖRÜNTÜ ALMANIN GÖREV YAPMAYI ENGELLEDİĞİ BELİRTİLMİŞTİKamuoyunda çok tartışılan genelgede, görevli polislerin ve sivillerin ses ve görüntü kayıtlarının sosyal medyada paylaşılmasının, "özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği" belirtilirken, ses ve görüntü almanın da görevi yapmayı engellediği ifade edildi.
Genelgede, "Personelimizin görevini ifa ederken bu tür ses ve görüntü alınmasına tevessül edecek danışlara fırsat vermemeleri, eylemin veya durumun niteliğine göre kayıt yapan kişileri engellemeleri, kanuni şartlar oluştuğunda adli işlem yapmaları gerektiği hususlarında tüm personelimizin bilgilendirilmesi" ifadelerine yer verildi.
DANIŞTAY, YÜRÜTMEYİ DURDURDUHaber Türk'ün haberine göre; Danıştay 10. Dairesi bugün, toplumsal olaylarda halkın cep telefonuyla video çekmesinin engellenmesine dair emniyet genelgesinin yürütmesini oybirliği ile durdurdu. |
||
|
||
| Etiketler: Danıştay,, polisin, olduğu, olaylarda, cep, telefonuyla, video, çekilmesinin, engellenmesine, dair, genelgeyi, durdurdu, |
|
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.








