Haber Detayı
14 Şubat 2024 - Çarşamba 15:39 Bu haber 535 kez okundu
 
DOĞAN ÇELİKTEN: DEM PARTİ ADANA’DA SEÇMENİNE KARŞI ÖZELEŞTİRİ VERMELİDİR
Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte belediye başkan Adayları sahalara indi, seçim propagandalarına start verdi ve projelerini seçmenlere anlatmaya başladı. Adana başta olmak üzere Türkiye’nin pek çok şehrinde kilit parti olan DEM Partinin, kendi seçmenini sandığa ne kadar kanalize edeceği konuşulurken, Adana’nın siyasetinin tanınan simalarından Doğan Çelikten’den DEM Parti’ye karşı eleştiri geldi.
Yaşam Haberi


ÇELİKTEN: DEM seçmeni bu ülkenin, bu toprakların en mazlum, en yoksul ve aynı zamanda en politik seçmenidir. Türkiye siyasi tarihinde en fazla baskı gören, en büyük acıları yaşayan bu seçmen, bunca acıya rağmen barış ve kardeşliğe her zaman zeytin dalı uzatmış, demokratik bir Türkiye için fedakar davranmıştır. 
2019 yerel seçimlerindeki adıyla HDP, karşılıksız bir şekilde CHP’nin adaylarını desteklediğini hem kendi seçmenine hem de Türkiye’ye deklare etmişti. HDP’nin bu teorisi Türkiye’deki pek çok demografik yapının taktirine mazhar oldu, övgüyle karşılandı. Dönemin HDP seçmeni yüksek bir katılımla CHP’nin adaylarını destekledi ve bu destek CHP’ye Adana başta olmak üzere pek çok Büyükşehirde seçim kazandırdı. HDP Karşılıksız ve çıkarsız CHP’ye destek verdiğini beyan etti fakat seçim sonrası daire başkanları, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, yönetim kurulu üyeleri HDP referansıyla kazanılan belediyelerde görev aldı.
 
TABAN SİTEM ETTİ, TAVAN GÖREV ALDI
 
Sözlerine devam eden ÇELİKTEN:“elbette seçimi kazandıran siyasi bir partinin, şehrin yönetimde söz sahibi olması kadar doğal bir sonuç yoktur. Bu DEM Partinin yani diğer adıyla HDP’nin en doğal hakkıdır. Ancak tabanına bir beklentimiz yok, sadece AKP+MHP gerilesin, ülkemiz demokrasi açısından nefes alsın şiarı ile seçmenini sandığa kanalize ederek “belediyelerin karar mercilerine yöneticiler vermeleri kendi tabanlarında siyasi çelişki olarak karşılandı, tüzel kişilikte söylem ve davranışlarının uyuşmadığı gözlemlendi. DEM (HDP) referansıyla belediyelere entegre edilen yöneticiler, karşılıksız çıkarsız CHP’ye destek verilen 2019 yerel seçimde kimler tarafından ve nasıl CHP’nin kazandığı belediyelere entegre edildiği DEM tabanı ve emekçilerinin akıllarında 5 yıl boyunca soru işareti olarak kaldı. 
Görev alan üst düzey yöneticiler şehrin yönetiminde söz ve imza sahibi olmalarına rağmen hem kendi tabanına, hem şehrin hizmet ve ihtiyaçlarına ilişkin hiçbir politika üretemediler ve ortaya hiçbir irade koyamadılar. Tabi bunun neticesi genel seçimlerde sandığa yansıdı,
DEM parti Doğu ve Güneydoğu bölgesinde kısmen oylarını korurken Adana başta olmak üzere pek çok büyükşehirde ciddi oy kaybı yaşadı beklenilenin altında oy alarak seçmen kaybetti.” dedi.
Kaynak: Editör:
 
Etiketler: DOĞAN, ÇELİKTEN:, DEM, PARTİ, ADANA’DA, SEÇMENİNE, KARŞI, ÖZELEŞTİRİ, VERMELİDİR,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler 1
Bizim Gazete
Alıntı Yazarlar
Anketler
TÜRKİYE'Yİ YÖNETECEK CUMHURBAŞKANI KİM OLMALI
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
80
78
1
5
25
31
2
Fenerbahçe
75
80
2
6
23
31
3
Samsunspor
54
47
10
6
16
32
4
Beşiktaş
52
48
7
10
14
31
5
Eyüpspor
50
49
10
8
14
32
6
Başakşehir
48
50
11
6
14
31
7
Trabzonspor
45
52
10
9
12
31
8
Göztepe
43
51
10
10
11
31
9
Konyaspor
43
41
13
7
12
32
10
Kasımpaşa
42
53
9
12
10
31
11
Gaziantep FK
42
41
13
6
12
31
12
Kayserispor
40
39
11
10
10
31
13
Antalyaspor
40
34
13
7
11
31
14
Rizespor
37
36
16
4
11
31
15
Sivasspor
34
43
16
7
9
32
16
Alanyaspor
34
36
15
7
9
31
17
Bodrum FK
34
24
16
7
9
32
18
Hatayspor
19
33
20
7
4
31
19
A.Demirspor
-2
27
25
4
2
31
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Modül 2
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.
Modül 3
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.
Haber Yazılımı