




|
||
| Kameralar önündeki cinayette karar çıktı! İşte 17'lik katillere verilen ceza | ||
| ATM'den para çekerken güvenlik kameralarının önünde uğradığı silahlı saldırıda öldürülen 22 yaşındaki gencin 16 ve 17 yaşındaki katil zanlıları 16 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı. | ||
| Asayiş Haberi | ||
![]() |
||
Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 17 yaşındaki K.D. ve M.A.'yı kasten öldürme ve ruhsatsız silah bulundurmadan toplam 16 yıl 4'er ay hapis cezasına mahkum etti. Ali Gültekin, 14 Kasım 224'te Samsun'da ATM'den para çekerken silahlı saldırıya uğradı ve olaydan 5 gün sonra hayatını kaybetti. Sanık S.K., yargılama aşamasında tahliye edildi ve dava sonunda beraat etti. Samsun'un Atakum ilçesine bağlı Atakent Mahallesi Atakent Caddesi'nde 14 Kasım 224 tarihinde kan donduran bir olay meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ali Gültekin (22), ATM'den para çekerken silahlı saldırıya uğrayarak boynundan ve kafasından ağır yaralandı. Yaralı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Silahlı saldırganlar ise kaçtı. Olay anı, saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.
SUÇ MAKİNESİ ÇIKTILARPolis, olayı 6 suç kaydı bulunan K.D.'nin (17) gerçekleştirdiğini ve olay sırasında yanında 2 suç kaydı bulunan M.A. (17) ve 8 suç kaydı olan S.K.'nin (16) bulunduğunu tespit etti. 3 çocuk, Derecik Mezarlığı yanında suçta kullandıkları silahla birlikte polise teslim oldu. Gözaltına alınan K.D., M.A. ve S.K. Samsun Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. İşlemleri tamamlanan K.D., M.A. ve S.K., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Öldürülen Ali Gültekin Silahlı saldırıda ağır yaralanan Ali Gültekin ise tedavi gördüğü hastanede olaydan 5 gün sonra hayatını kaybetti. K.D. ve M.A. ve S.K. hakkında Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Yargılama aşamasında suç vasfının değişme ihtimali üzerine S.K., yargılama aşamasında tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu.
16 YIL 4'ER AY HAPİS CEZASINA HÜKMEDİLDİSamsun 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın son duruşmasında, silahı ateşlediği gösterilen K.D. ile yanında bulunan M.A., önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların olay tarihinde 17 yaşında olmaları nedeniyle cezaları indirilerek, her biri "kasten öldürme" suçundan 15 yıl, "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan ise 1 yıl 4 ay olmak üzere toplam 16 yıl 4'er ay hapis cezasına hükmedildi. Mahkeme, sanıklar hakkında pişmanlık ya da iyi hal indirimi uygulamadı ve tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Tutuksuz yargılanan S.K. ise beraat etti. |
||
|
||
| Etiketler: Kameralar, önündeki, cinayette, karar, çıktı!, İşte, 17'lik, katillere, verilen, ceza, |
|
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.








